Alfalfa & Gemengde Kiemen

SPREAD VOOR TOAST OF GEROOSTERD BROOD
Ingrediënten:
~100 g roomkaas
~2 el mayonaise
~ca. 10 zwarte olijven, fijngehakt
~alfalfa of gemengde kiemen
~toast of geroosterd brood

Bereidingswijze:
-Meng de roomkaas, mayonaise en olijven tot een smeerbare massa.
-Smeer deze over de toastjes of het geroosterde brood en beleg vervolgens met een flinke pluk alfalfa of gemengde kiemen.

GEWAPEND BETON (2 personen)
Ingrediënten:
~water
~300 g tarwebloem
~ume su (of mengsel van azijn en zout)
~alfalfa
~olie om in te frituren

Bereidingswijze:
-Meng de tarwebloem met het water, kneed dit tot een (oliebollen)beslag, en zet dit warm weg om het iets te laten zuren.
-Breng het op smaak met ume su.
-Haal een pluk kiemen m.b.v. 2 lepels door het beslag en vorm er een bolletje van.
-Frituur de bolletjes tot ze goudbruin zijn.
-Serveer direct met ume su.

MEXICAANSE OMELET (2 personen)
Ingrediënten:
~1 ui, gesnipperde
~2 Spaanse pepers, fijngehakt (verwijder eventueel het zaad)
~¼ tl knoflookpoeder
~¼ tl chilipoeder
~2 el boter
~4 eieren, geklopt
~50 g alfalfa of gemengde kiemen
~2 el melk
~30 g geraspte kaas

Bereidingswijze:
-Verhit de helft van de boter en bak hierin de ui en de pepers met het knoflook- en chilipoeder.
-Klop de eieren los met de melk, en bak deze in de rest van de boter tot een omelet.
-Doe hierop het uimengsel met de alfalfa en de kaas en vouw het dubbel.

SALADE IN LAAGJES (5 à 6 personen)
Ingrediënten:
~
250 g spinazie, gesneden
~100 g alfalfa of gemengde kiemen
~4 eieren, hardgekookt en in schijfjes gesneden
~2 sjalotten, gesnipperd
~250 g verse of diepvries doperwten, gekookt
~70 g noten, fijngehakt
~100 g geraspte Zwitserse kaas geraspt

dressing:
~150 ml zure room of kwark
~50 ml mayonnaise
~1 tl mosterd
~2 tl suiker
~zout en peper

Bereidingswijze:
-Neem een grote glazen schaal en leg hierin laagsgewijs de helft van de spinazie, kiemen, eischijfjes, sjalotten, doperwten en noten.
-Meng de ingrediënten voor de dressing en giet hiervan de helft over de salade.
-Leg hierover wederom laagsgewijs de andere helft van de spinazie, kiemen, eischijfjes, sjalotten en noten.
-Giet hierover de rest van de dressing.
-Garneer het geheel met de geraspte kaas.

Alfalfa & Gemengde Kiemen / TaugéSprouty / Radijskiemen & Sango / Broccolikiemen & Brassicamix / Chinese Priescheuten