SESAM/KNOFLOOKSOEP MET CHINESE PREISCHEUTEN (4 personen)
Ingrediënten:
~75 g chinese preischeuten
~75 g champignons, in schijfjes gesneden
~1 l groentebouillon
~2 el olijfolie
~4 teentjes knoflook, geperst
~1 ui, gesnipperd
~50 g croutons (of gebakken broodstukjes)
~1 el maïzena
~2½ dl crème fraîche
~2 el tahin (sesampasta)
~zout
~peper
~cayennepeper
Bereidingswijze:
-Bak de knoflook, ui en champignons in de olie gedurende een aantal minuten.
-Voeg de groentebouillon toe, en breng aan de kook.
-Meng in een kommetje de maïzena, ruim de helft van de crème fraîche, tahin en flink veel zout en peper, en roer deze pasta vervolgens door de groentebouillon tot een egale soep ontstaat.
-Laat de pan met soep een aantal minuten voorzichtig doorkoken en haal hem van het vuur.
-Roer de chinese preischeuten en de croutons door de soep.
-Schenk de soep in kommen, verdeel hierover de rest van de crème fraîche, en strooi hierover wat cayennepeper.
OOSTERSE OMELET (4 stuks)
Ingrediënten:
~4 klontjes boter
~12 eieren
~4 wortels, geraspt
~1 ui, gesnipperd
~75 g chinese preischeuten
~rode peper, ontdaan van zaad, en in kleine stukjes gesneden
~100 g champignons
~2 el verse peterselie, fijngesneden
~2 el (slag)room of crème fraîche
~1 el ketjap manis
~zout
~peper
Bereidingswijze (per stuk):
-Kluts in een kommetje 3 eieren tezamen met de (slag)room of crème fraîche en ketjap, en voldoende zout.
-Voeg een kwart van de ui, champinons, wortel en rode peper toe.
-Smelt een klontje boter in een pan, en voeg het eiermengsel toe.
-Strooi hierover een kwart van de chinese preischeuten en verse peterselie.
-Bak het eiermengsel op laag vuur tot de bovenkant geheel is gestold. Houd er tijdens het bakken een deksel of bord overheen.
-Vouw de omelet dubbel.