De Inpaklijn

De inpaklijn

De halfautomatische inpaklijn staat opgesteld in een gekoelde ruimte. De plaatjes of bakken met kiemen worden vanuit de koeling naar de inpakruimte gebracht alwaar ze in slechts enkele minuten worden verpakt.


Een lineaire combinatieweger is speciaal aangepast om de verschillende soorten kiemen automatisch te doseren. Deze machine is in staat om in een fractie van een seconde uit meer dan 50.000 combinatiemogelijkheden te kiezen. Zodra er een combinatie is gemaakt wordt de portie kiemen automatisch in een gereedstaand bakje gestort, dat vervolgens middels een lopend bandje naar de rekfoliemachine wordt geleid.

In de rekfoliemachine worden de bakjes met kiemen gesealed met p.v.c.- en weekmakervrije rekfolie.

Nadat de verpakking is voorzien van een sticker (hierin wordt automatisch een klein gaatje geprikt, noodzakelijk voor een uitgebalanseerde beademing omdat het een ‘levend’ product betreft), wordt het bakje door een metaaldetector en een checkweger geleid.

Uiteindelijk komen de bakjes terecht op een ronddraaiende tafel en worden ze in kratten geplaatst die vervolgens in de koeling worden gezet…

 …en de volgende dag liggen de producten in de schappen van de natuurvoedingswinkel. Lekker vers!!!