Besten,

Al jaren eet ik graag de gemengde kiemen van jullie op de boterham en in salades. Begrijpelijk, maar toch tot mijn spijt is de fenegriek uit het mengsel verdwenen sinds de EHEC-uitbraak. Dat kruid gaf juist wat extra pit en een wat meer aardse smaak aan de combinatie. Is er een kans dat deze kiemen nog weer terugkeren, of zou ik ze anders zelf veilig kiemen?

Succes met jullie bedrijf!

Carla

  1. Adrie Klaassen Reageerde:

    Beste Carla,

    Zo nu en dan krijg ik vragen van gelijke strekking. Wij vinden het zelf ook heel spijtig, want het klopt dat het de gemengde kiemen wat kruidiger maakte, echter we laten het nog bewust uit het mengsel om de volgende redenen. Destijds werd de fenegriek als mogelijke schuldige aangewezen. Direct bewijs is nooit geleverd. Toch is een te snelle introductie niet verstandig. Wij hebben sterk de indruk dat bij een herintroductie het veel meer moeite kost om de redenen daarvan uit te leggen aan iedereen, dan dat het nu kost om uit te leggen waarom we het nóg niet doen.
    We hopen natuurlijk dat de tijd er op een gegeven moment weer rijp voor is en we dit prachtige zaad weer op kunnen nemen.

    Adrie Klaassen van Kiemerij De Peuleschil

Geef een reactie