Uitgelicht bericht

Welkom op ons forum!

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van thuiskiemen. Kiemen omdat het lekker en gezond is, en thuis omdat het heel erg leuk is. Al deze mensen tezamen hebben in de afgelopen jaren een schat aan ervaringen en kennis opgedaan. Deze ervaringen, alsmede vragen en antwoorden, recepten, ideeën, en wat al niet meer, zouden wij graag toegankelijk zien voor een ieder die geïnteresseerd is in (thuis)kiemen. Middels deze publieke pagina willen we jou en anderen uitnodigen om een podium te creëren waar thuiskiemers en anderszins geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten. Een podium waar bovenstaande zaken behandeld kunnen worden, waar leuke en/of bijzondere verhalen kunnen worden verteld, waar discussies kunnen ontstaan, etc. etc.

Let wel: De Peuleschil kan (behalve voor haar eigen inbreng) niet verantwoordelijk worden gesteld voor het inhoudelijke als het gaat om reacties van bezoekers van dit forum.

Bericht schrijven? Klik hier

Geplaatst op: 29 april 2014

Super!

Goede service, supersnelle levering, heel goed verpakt. Zeker niet de laatste bestelling!

super

Snelle levering,behoorlijk veel zaadjes en zelfs een mooi boekje met beschrijving en verschillende soorten zaadjes die te koop zijn.
top echt voor herhaling vatbaar.
Daar waar ik weleens zakjes van 20 gram heb ontvangen voor bijna hetzelfde bedrag,hier echt veel meer waar voor me geld.
top

fenegriek

Goedemorgen,
Waarom hebben jullie geen fenegriek meer? (mijn favoriet).
Met vriendelijke groet,
Linda

Taugé rauw eten

Hoi,
In de winkel worden gekiemde mungbonen verkocht van jullie merk. Op het pakje staat ‘minimaal 1 minuut verhitten’. Mijn vraag is, Is dat echt nodig?
Ik heb taugé altijd al rauw gegeten, zitten er giften in die verdwijnen bij het koken?
Hoe zit dat met andere bonen, bijvoorbeeld aduki?
Thanks!

recept

Wij doen altijd een flinke pluk alfafa op een plak turkse knoflookworst, kan ook op een plak cervelaat, oprollen, heerlijk. Vroeger deed mijn moeder een stuk augurk in cervelaat .
Leverworst op de boterham met preikiemen ook heerlijk.
En gewoon in de sla doe ik zo’n beetje alle kiemen.

groetjes Ria.

1e bestelling

Ik was blij verrast toen ik vorige week mijn eerste bestelling kreeg. Goed verpakt en ook de zakjes zaden hebben een mooie verpakking met grotere inhoud dan ik verwachtte De mooie folder is goed en uitgebreid. Heb eerdere ervaringen gehad met kiemzaden webshops en die hadden een soms wat stoffig imago. Dat is hier zeker niet het geval, van website tot bestelling, prima verzorgd.

Fenegriek

Besten,

Al jaren eet ik graag de gemengde kiemen van jullie op de boterham en in salades. Begrijpelijk, maar toch tot mijn spijt is de fenegriek uit het mengsel verdwenen sinds de EHEC-uitbraak. Dat kruid gaf juist wat extra pit en een wat meer aardse smaak aan de combinatie. Is er een kans dat deze kiemen nog weer terugkeren, of zou ik ze anders zelf veilig kiemen?

Succes met jullie bedrijf!

Carla

Brocolikiemen

Beste medekiemers,

Vol enthousiasme begonnen met kiemen, met wisselend resultaat.
Met name de brocolikiemen zijn echte dwarsliggers.
De eerste keer zaden op het rooster gelegd en een bevredigend resultaat
De tweede keer zelfde methode, maar de zaden dachter er anders over,
en bleven gewoon liggen wachten, ze liggen er nu al een week dus vraag ik mijn medekiemers om advies.

Wat doe ik fout!!!!

warme groet,
in licht en liefde,
Sjirk