Tarwegraszaad wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van tarwegras* met als doel hier het sap uit te persen. Minder bekend is dat je het zaad ook kort kan laten (ont)kiemen. De verkregen tarwekiemen hebben een zoete smaak, zijn net als het sap razend gezond, en vormen een héérlijke toevoeging aan bijvoorbeeld een fruitsalade. Tevens kunnen ze vermalen worden tot meel, en met een zelfde deel ‘normaal’ meel gebruikt worden om brood van te bakken.
Tarwegras(sap) en tarwekiemen hebben een reinigende en ontgiftende werking.

* Omdat tarwegras moeilijk verteerbaar is, is dit op zich niet echt geschikt voor consumptie. Wél is het mogelijk op het gras te kauwen waardoor het sap vrijkomt, ‘t is dan beter de resten niet door te slikken.

Voor de productie van tarwegras met als doel hier uiteindelijk sap uit te persen dient het zaad (na zo’n 8 uur te hebben ingeweekt) verdeeld te worden over een medium (zie kweekmethode 2), en voor de productie van tarwekiemen dient een weckpot (zie kweekmethode 1) te worden gebruikt.

!!! Tarweproducten bevatten gluten, en zijn daarom niet geschikt voor mensen met een gluten-allergie.

 

Terug naar overzicht