Biologisch

Biologisch

De Peuleschil is een biologische kiemerij. Wij vinden het belangrijk om (milieu)bewust met dingen om te gaan, en al helemáál als het gaat om voeding.

HET ZAAD

Voor de productie van onze biologische kiemen gebruiken wij uitsluitend zaad van biologische oorsprong. Dit houdt in dat er tijdens de teelt van het zaad géén gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en kunstmatige additieven, én dat het naderhand niet behandeld is met ontsmettingsmiddel. Dit alles is zeer belangrijk omdat een deel van het zaad nog aan de kiem blijft zitten en dus meegegeten wordt.

DE KIEMEN

Voor de productie van onze kiemen wordt niets dan water gebruikt. Dit betekent dus dat er geen (chemische) middelen aan het water wordt toegevoegd om de groei te versnellen.

Het Europese keurmerk geeft de garantie dat het product aan bovenstaande criteria voldoet, en ook dat het gentech-vrij is. Dit keurmerk wordt gecontroleerd door Skal.
Om de consument te beschermen tegen fraude houdt deze (onafhankelijke) stichting zich bezig met het toezien en controleren op de naleving van deze regels. Dat gebeurt door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen.
Van een product dat dit keurmerken draagt, mag verondersteld worden dat het voldoet aan alle wettelijk voorschriften.