Biologisch

Biologisch

De Peuleschil is van oorsprong een biologische kiemkwekerij. De kwekerij heeft 40 jaar bestaan. Hierdoor is er veel kennis in huis op gebied van kiemen en kiemzaden. Vanaf 1 januari 2024 houden we ons alleen nog bezig met het aanbieden van kiemzaden.

HET ZAAD
Voor de productie van onze biologische kiemenzaden gebruiken wij uitsluitend zaad van biologische oorsprong. Dit houdt in dat er tijdens de teelt van het zaad géén gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en kunstmatige additieven, én dat het naderhand niet behandeld is met ontsmettingsmiddel. Dit alles is zeer belangrijk omdat een deel van het zaad nog aan de kiem blijft zitten en dus meegegeten wordt.

Het Europese keurmerk geeft de garantie dat het product aan bovenstaande criteria voldoet, en ook dat het gentech-vrij is. Dit keurmerk wordt gecontroleerd door Skal.
Om de consument te beschermen tegen fraude houdt deze (onafhankelijke) stichting zich bezig met het toezien en controleren op de naleving van deze regels. Dat gebeurt door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Van een product dat dit keurmerken draagt, mag verondersteld worden dat het voldoet aan alle wettelijk voorschriften.