Geplaatst op

Nieuwe verpakking

Heb jij hem al gezien? De Peuleschil heeft tegenwoordig een nieuwe verpakking voor de verse kiemen. Het is een doorschijnend bakje waardoor de kiemen zich nu beter laten zien. Het nieuwe bakje heeft een frisse uitstraling en de kleurige kiemen komen nog beter tot hun recht.

Wat zit er verder achter het besluit om voor dit bakje te kiezen?

Er is veel moeite gedaan om te realiseren onze verse kiemen in PLA (bio-plastic) te gaan verpakken, omdat dit natuurlijk het meest aansluit bij onze idealen. Helaas bleek al snel dat we dit plan voorlopig moeten laten varen omdat onze bakjesmaker niet 100% kon garanderen dat er geen gentech-mais verwerkt was in zijn grondstof. Dit is natuurlijk niet ons uitgangspunt, daarom hebben we besloten voorlopig te verpakken in bakjes van de relatief betere (t.o.v. ons vorige polystyreen bakje) plasticsoort PET.

Omdat dit bakje duurder is dan ons vorige bakje, hebben we ervoor gekozen iets minder kiemen (althans bij de Taugé, Alfalfa en Gemengde kiemen) in de bakjes te doen om de meerprijs te compenseren.

Binnenkort gaat onze bakjesmaker experimenteren met PLA van een andere leverancier wat wel gentech-vrij zou zijn. Omdat zijn ervaring is dat van sommige PLA korrels geen goed kwalitatief bakje te maken is, is het even afwachten wat de bevindingen hiermee zullen zijn. Hier gaat vaak veel tijd in zitten, dus verpakken we voorlopig in PET bakjes.