Nieuws van De Peuleschil!

Nieuw product, Spicy Trio!

Misschien hebben jullie ons nieuwe product al zien liggen in de natuurvoedingswinkel? De Peuleschil heeft een geheel nieuwe soort ontwikkeld, of eigenlijk moeten we zeggen drie nieuwe soorten in één!

De Spicy Trio is 85 gram lekkernij. In een driedelig bakje zitten drie originele, verse soorten kiemgroenten verpakt: Fenegriekkiemen, Uikiemen en China Rosekiemen. Voor kiemliefhebbers natuurlijk een uitkomst!

“Spicy” dekt de lading goed. Het kent vele vertalingen zoals: scherp, pikant, pittig, hartig, gepeperd, kruidig. Al deze benamingen zijn van toepassing op het nieuwe product.

Fenegriek is een pittige en kruidige naar kerrie smakende kiemgroente. China Rose heeft een (peper)scherpe radijssmaak en de tintelende Ui-kiemen hebben de heerlijke smaak van ui zonder dat deze te overheersend is.

Volop mogelijkheden dus om naar wens te combineren met broodbeleg, door rauwkost en salade, door dressing of op het laatste moment door de soep.

Veel eetplezier met deze mooie en heerlijke nieuwe Peuleschil-kiempjes!

Het Peuleschil team

 

Nieuwe verpakking

Heb jij hem al gezien? De Peuleschil heeft tegenwoordig een nieuwe verpakking voor de verse kiemen. Het is een doorschijnend bakje waardoor de kiemen zich nu beter laten zien. Het nieuwe bakje heeft een frisse uitstraling en de kleurige kiemen komen nog beter tot hun recht.

Wat zit er verder achter het besluit om voor dit bakje te kiezen?

Er is veel moeite gedaan om te realiseren onze verse kiemen in PLA (bio-plastic) te gaan verpakken, omdat dit natuurlijk het meest aansluit bij onze idealen. Helaas bleek al snel dat we dit plan voorlopig moeten laten varen omdat onze bakjesmaker niet 100% kon garanderen dat er geen gentech-mais verwerkt was in zijn grondstof. Dit is natuurlijk niet ons uitgangspunt, daarom hebben we besloten voorlopig te verpakken in bakjes van de relatief betere (t.o.v. ons vorige polystyreen bakje) plasticsoort PET.

Omdat dit bakje duurder is dan ons vorige bakje, hebben we ervoor gekozen iets minder kiemen (althans bij de Taugé, Alfalfa en Gemengde kiemen) in de bakjes te doen om de meerprijs te compenseren.

Binnenkort gaat onze bakjesmaker experimenteren met PLA van een andere leverancier wat wel gentech-vrij zou zijn. Omdat zijn ervaring is dat van sommige PLA korrels geen goed kwalitatief bakje te maken is, is het even afwachten wat de bevindingen hiermee zullen zijn. Hier gaat vaak veel tijd in zitten, dus verpakken we voorlopig in PET bakjes.

NIEUW in onze webwinkel: Fenegriek Kiemzaad!

Het heerlijke fenegriekzaad is toegevoegd aan onze webwinkel! Fenegriek komt oorspronkelijk uit het voormalige Mesopotamië, en werd eeuwen geleden al in landen als China en India gebruikt in de traditionele geneeskunde als medicijn tegen verschillende aandoeningen zoals astma en bronchitis.

Fenegriekzaad heeft diverse toepassingsmogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld thee van worden gezet, en kan het vermalen als specerij (o.a. als bestanddeel van kerrie) worden gebruikt. Maar fenegriekzaad kan ook worden ontkiemd. De verkregen fenegriekkiemen vormen een verrassende toevoeging in bijvoorbeeld (oosterse) salades, maar laten zich ook zeer goed smaken als laatste toevoeging in soepen. Een heerlijk kruidige kiemsoort! Voor het ontkiemen van fenegriekzaad gebruik je kweekmethode 1Veel kiemplezier en eet smakelijk!

NIEUW in onze webwinkel: Ui Kiemzaad!

Er is een nieuw product toegevoegd aan onze webwinkel, Ui Kiemzaad! Hiermee maak je overheerlijke kiemen, voor liefhebbers van de lookachtigen (denk bijvoorbeeld aan onze Chinese Prei) een absolute must in de thuiskiem-keuken. Het ontkiemen van Ui Kiemzaad gaat op dezelfde wijze als de Chinese Prei (kweekmethode 1), de zaadjes lijken ook erg op elkaar. Toch is de smaak net even iets anders, de typische ui-smaak is duidelijk te herkennen.

Het ontkiemde zaad heeft een heerlijk frisse smaak. Door de prachtige groene kleur lenen de kiemen zich uitstekend voor decoratief gebruik. Maar ze kunnen ook als smaakmaker in salades worden verwerkt. Tevens zijn ze geschikt om vlak voor het opdienen te worden toegevoegd aan een warme maaltijd of soep. Ook héél lekker op stokbrood met brie of roomkaas. Eet smakelijk!

 

 

English translation

Hello Do-it-yourself sprouting people!

Hereby we would like to let you know that we now have an english translation of our manual to grow your own sprouts, with seeds from De Peuleschil. These seeds are purchasable in our webshop/webwinkel. Click here for the translation of the manual: Grow your own sprouts!

If you have any questions or suggestions, please contact us.

Adrie Klaassen
info@depeuleschil.nl
+31512 34 1873

Have fun, and bon apetit!

 

Deutsche Übersetzung

Hallo liebe Sprossenfreunde!

Hiermit möchten wir euch mitteilen, dass wir eine deutsche Übersetzung unserer Anleitung anbieten um eigene Sprossen wachsen zu lassen, mit der Saat von De Peuleschil. Diese Saatpäckchen sind zu erwerben in unserem Webshop/Webwinkel. Klicke hier für die Übersetzung: Sprossen selbst keimen!

Wenn ihr Fragen oder Anregungen habt, kontaktiert uns bitte.

Adrie Klaassen
info@depeuleschil.nl
+31512 34 1873

Viel Spaß und guten Appetit!